Nädal 9 (IT juhtimine)

On olemas erinevad viisid juhtimiseks nii IT maailmas kui ka mujal. Pikema info "kaevamise" käigus leidsin paar head näidet.

Üks hea näide Eesti IT juhist on Agnes Roos, kes on IT juht Eesti Energias. Ta on kaugelenägelik juht, kes sai juba aastaid tagasi aru, et IT areneb järjest suurema hooga ja Eesti Energia peab "hüppama rongile, enne kui maha jääb". Nimelt on ta pikaaegselt juhtinud Eesti Energia digitaliseerimist. See on tähtis, kuna sisuliselt kogu Eesti sõltub EE tehnoloogiatest ja nende järjepidev arendamine ja progress on nii otse kui ka kaudselt kõigi Eesti elanike jaoks kasulik. Seega suudab ta IT juhtimisega omas valdkonnas muuta terve riigi elu paremaks. Ta on just juhi (leader) rollis juht, kuna suudab kaasata oma eesmärgi saavutamiseks parimaid inimesi tehnoloogia sektorist, mis tähendab, et ta suudab vedada kogu osakonda või meeskonda ühiselt eesmärgi saavutamiseks.

Arengumootori rollis oleva juhi näitena tooks välja. Ta ei ole juht klassikalises mõttes, ehk projektijuht, kuskil ettevõttes, mis teeb midagi elus püsimiseks. Ta on juht riigi tasemel ja teeb kõike, mis saab, riigi arendamiseks IT valdkonnas. Ta on aktiivselt sõnastanud seda, et tema isiklik eesmärk on Eesti e-teenuste kvaliteedi tõstmine ühtlaselt heale tasemele ja säilitada seda taset, mis on ambitsioonikas, kuna Eesti on eesrindel e-riiginduses ja pidevalt genereerib uusi teenuseid ja lahendusi. Tema eestvedamisel või soovitustel on viidud ellu palju innovatiivseid ideesid.

Kommentaarid

Populaarsed postitused