Nädal 10 (Häkker)

Vaatamate sellele, et häkkeritel on halb maine, on nad tegelikult väga laia maailmavaatega, haritud, loomingulised ja huvitavad inimesed. Selleks, et olla häkker, ei piisa lihtsalt tehnilistest teadmistest ja oskustest. Peab samuti olema teatud maailmavaatega ja oma filosoofiaga inimene. Näiteks ei ole häkkerid kinniste silmadega käskude täitjad, vaid hoopis ise oma peaga mõtlevad inimesed, kellel on alati oma arvamus ja kes käitub vastavalt oma maailmavaatest kujunenud "õigest ja valest". Ehk nad ei kuula sõna ja teevad nii, nagu arvavad, et õige ja vajalik on.

Täpsemalt on sellest kirjutatud Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO-s, kus on täpsemalt kirjeldatud, kes on häkker, mida ta endast kujutab ja kõike muud. Seal on väga hästi (ja lühidalt) kirjeldatud, milline on tüüpilise häkkeri maailmavaade, tema väärtused ja oskused. Samuti on seal erinevalt paljudest kohtadest (artiklitest) kirjutatud, mida on tõesti vaja, et hakata häkkeriks, mis oli minu arvates kõige huvitavam osa selle lugemise juures, kuna olen sellest huvi tundnud pikemat aega, kuid ei suutnud leida konkreetset vastust. Kuigi arvasin, et peab lihtsalt väga palju uurima arvutite tehnilist poolt, kuidas nad töötavad jne, ei osanud ma arvata, et see on vaid väike osa vajalikest tingimustest, mida peab täitma, et häkkeriks hakata.

Üldiselt on Hacker-HOWTO väga hea lugemine, mida soovitan kõigile, kes arvutitest huvi tunneb. Selle puhul on tunda, et see on kirjutatud hakkerite poolt häkkeritele. 


Kommentaarid

Populaarsed postitused