Nädal 1 (Noppeid ajaloost)

IT maalim on kiirelt arenev keskkond, kus on raske pidada sammu kõigi uudiste ja sündmustega, kuid aeg-ajalt toimub midagi huvitavat suurfirmade tasemel.Näiteks on Microsoftil tendents teha op-süsteeme vahelduva eduga. Kord tuleb hästi välja (XP, Windows 7), kord halvasti(Vista, Windows 8). Üks näide sellest ongi Windows XP ja Vista.

Aastal 2001 tuli välja Windows XP, mis oli tunduvalt parem kui selle eelased. XP võimaldas mitmel kasutajal kasutada ühte arvutit, ilma et keegi võõraid faile puutuks. Nimelt sai luua kasutajaid paroolidega, et takistada võõraid arvutit kasutamast, mis tõstis turvalisust. Samuti oli Windows XP stabiilsem kui eellased, kuna programmidele eraldatud mälud ei olnud kaitstud üksteise eest, seega 1 programm sai mõjutada mälus salvestatud andmeid, mida on vaja teisel programmil ja varem või hiljem kõik jooksis kokku.
(http://www.techulator.com/resources/3665-Comparison-between-Windows-Windows-XP.aspx)

Samas 2007 tuli väja Windows Vista tavakasutajate jaoks. Inimesed olid harjunud Windows XP-ga
ning uut op-süsteemi kätte saades hakkasid kasutajad avastama selle plusse ja miinuseid. Kuigi miinuste hulk oli tunduvalt suurem. Windows Vistal oli mäluga seoses uus filosoofia. Nimelt see kasutas ära kogu mälu, mis olemas oli. Idee oli selles, et tõsta jõudlust, kuna mälu, mis seisab niisama oli "raisatud" mälu. See tekitas probleeme, kuna kasutajad märkasid, et arvuti on aeglasem kui eelmise op-süsteemiga. Samuti üritas Microsoft uut toodet inimestele peale suruda (vähemalt kasutaja jaoks see nädi nii välja). Nimelt kuulutati välja, et XP-d ei saa enam osta, mis oleks sundinud kasutajad ostma Vistat, mis neile ei meeldinud. Tegelik idee oli selles, et piirata XP kasutajatoe kestvust, et anda ruumi uutele toodetele.(https://www.pluralsight.com/blog/it-ops/top-10-reasons-people-hate-windows-vista)

Kogu selle teksti idee (peale portsu huvitavaid fakte) on see, et aja möödudes tulevad uued tehnoloogiad ja kerulisemad süsteemid, kuid tuleb läbi mõelda kuidas see sobib tavakasutaja igapäevasesse ellu. Kas inimene viitsib õppida uut süsteemi, kui vana töötab ikka veel perfektselt
ja ei tekita probleeme? Kindlasti mitte.

Kommentaarid

Populaarsed postitused